Krabat

Hjälpmedel för barn och unga

Krabat hjälpmedel har som målsättning att:

  • Hjälpa barn att utvecklas
  • Vara stimulerande att använda
  • Ha en snygg design

Historian bakom Krabats barnprodukter har sin upprinnelse i Norge där Tom-Arne Solhaug blev pappa till en pojke med Cerebral Pares. Krabats innovativa barnhjälpmedel utvecklas och tillverkas i Norge sedan 2005. Krabat startades av en pappa till en son med en CP-skada. Hans önskan var att hans son Kasper skulle få de bästa förutsättningarna för att utvecklas och att de hjälpmedel han behövde skulle vara lätta att hantera och snygga att se på. Företagets ledord är ”Stolt att vara annorlunda”.

Produkter

Krabat Jockey

Krabat Jockey Lite

Krabat Jockey Reflex

Krabat Jockey Sheriff

Krabat Pilot


Unikt sadelsittande

Krabats sadelstolar är unika i sin funktion och design.

Sadelsittande är en hjälp för barn som behöver extra stabilitet och positionering för att kunna sitta med en bra hållning för huvud, bål och bäcken. En bra hållning är en förutsättning för att orka sitta och kunna vara aktiv.

Sadelsittande ger en stor understödsyta, möjlighet att kompensera för strama hamstrings och att positionera för att undvika ökad spasticitet. Med denna stabila bas är det lättare att röra bål, armar och huvud och att kunna återgå till en god position.

I en god sittposition förbättras inte bara arm-, hand- och huvudkontroll utan det ger även bästa förutsättningarna för att svälja, prata och andas, samt minskar risk för smärta i rygg och nacke.


V-Trak

Ryggsystem för alla rullstolar

V-trak är ryggsystemet som möter behov hos brukare med en stor variation av sittproblem såsom nedsatt bålstabilitet, scolios, hyperlordos, kyfos, smärtproblem mm. Ryggarna har formgivits av terapeuter för att möta brukarens behov. Ingenjörer har utvecklat dem för att vara lätta att montera på alla rullstolar.

V-trak finns i bredder från 27–60 cm och i höjder från 10-60 cm. V-trak ryggsystem kan användas med en enkel ryggdyna eller med flera låga ryggdynor för att kunna ge kroppsnära stöd till brukare med alla varianter av kroppsform och mått.


V-Trak

Ryggdynans form individanpassas medan brukaren är placerad i stolen. De integrerade bålstöden är steglöst ställbara och justerbara ryggband ger stöd för ländlordosen. Med de unika monteringsbeslagen kan ryggen justeras i sidled, höjd och rotation. Huvudstöd, bålstöd och fäste för selar finns som tillbehör.

Kombinationsavtal finns för montering på de vanligast förekommande manuella och elektriska rullstolar, samt arbetsstolar med slingbackrygg.

V-Trak ryggsystem är krocktestad.


Kontakt

Lotte Wemmenborn
Leg sjukgymnast
Mobil: 0730-32 92 99
E-post: lotte.wemmenborn@svancare.se

Anders Larsson
Leg sjukgymnast
Mobil: 070-378 41 88
E-post: anders.larsson@svancare.se

www.fysionord.se

Läs mer om produkterna på Fysionords hemsida